Περιποίηση προσώπου

Tο πρόσωπο είναι το μόνο μέρος του σώματος που μένει εκτεθειμένο και ακάλυπτο καθημερινά όλο το χρόνο. Η επιδερμίδα του επιβαρύνεται από τη σκόνη και τους ρύπους του περιβάλλοντος, από τον καπνό των τσιγάρων, από τα συστατικά που περιέχουν οι κρέμες και τα προϊόντα του μακιγιάζ. Αν όλοι αυτοί οι ρύποι δεν αφαιρούνται συστηματικά, οι πόροι του δέρματος κλείνουν, δημιουργείται υπερέκκριση σμήγματος και τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά του το εμποδίζουν να αναπνεύσει. Επιπλέον, αν η επιδερμίδα δεν καθαρίζεται συχνά, όποια ενυδατική ή αντιγηραντική φροντίδα κι αν θελήσετε να της προσφέρετε, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Ο καθαρισμός, λοιπόν, είναι η πιο σημαντική φροντίδα ομορφιάς.

Πελματογράφημα

Τι είναι Πελματογράφος;
Πελματογράφος είναι μία διαγνωστική συσκευή που λειτουργεί γρήγορα, χωρίς κινδύνους, ακτινοβολία ή ραδιενέργεια. Αποτελείται από ένα προχωρημένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα Η/Υ και από μία πλατφόρμα πάνω στην οποία έχουν ενσωματωθεί χιλιάδες αισθητήρες που καταγράφουν και αναλύουν την στάση και την βάδιση του σώματος σε γραφικές παραστάσεις δύο διαστάσεων ή και τρισδιάστατες. Έτσι, ο πελματογράφος μπορεί να αναγνωρίζει και να προσδιορίζει ανατομικές παραλλαγές, δυσμορφίες και παθήσεις των κάτω άκρων.

Τι είναι πελματογράφημα;
Το πελματογράφημα είναι μία ανώδυνη, σύντομη και οικονομική εξέταση, κατά την οποία ο εξεταζόμενος δεν αισθάνεται κάτι δυσάρεστο, δεν παίρνει φάρμακα και η οποία θα οδηγήσει με ψηφιακό τρόπο στην κατασκευή από εξειδικευμένους επιστήμονες ορθωτικών πελμάτων εξειδικευμένων μόνο για τα δικά του πόδια. Πιο ειδικά μας παρέχει τη δυνατότητα να έχουμε μία στατική μέτρηση σε όρθια στάση και μία δυναμική στη βάδιση, πατώντας και περπατώντας ελεύθερα πάνω στον τάπητα μέτρησης όπου μελετάται και αναλύεται η ισορροπία και η κατανομή του κέντρου βάρους του σώματος. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται είναι σημαντικές και ακριβείς για τη διάγνωση, αλλά και τη διόρθωση και αποκατάσταση του προβλήματος.

Λιπομέτρηση

Με μια απλή μέθοδο που λέγεται λιπομέτρηση μπορούμε να μάθουμε ακριβώς τι ποσοστό λίπους έχουμε στο σώμα μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε αν απλώς έχουμε λίγο περιττό λίπος και πρέπει να το χάσουμε με δίαιτα ή άσκηση ή να προσδιορίσουμε ακριβώς τον βαθμό της παχυσαρκίας που μπορεί να έχουμε, ώστε εκτός από το αισθητικό κομμάτι, να προλάβουμε και τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων νοσημάτων που αυτή προκαλεί. Επιπλέον, όσοι ήδη κάνουμε δίαιτα ή γυμναστική, με τη λιπομέτρηση θα μάθουμε αν η δίαιτα ή το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούμε αποδίδει.

Το λίπος στο σώμα μας
Το λίπος που υπάρχει στο σώμα μας είναι για πολλούς από εμάς ένα μη επιθυμητό κομμάτι του εαυτού μας, από το οποίο για λόγους υγείας και για λόγους αισθητικής θέλουμε να απαλλαγούμε. Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα το λίπος ή πιο επιστημονικά ο λιπώδης ιστός; Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίζει, κάνει κακό στην υγεία μας ή απλώς θα πρέπει να το συνηθίσουμε;